jueves, 13 de octubre de 2011

MOVIMENTS MIGRTAORIS

L'ésser humà, al igual que altres animals, pot dur a terme migracions o moviments des del seu lloc de residència fins a un altre. Segons el punt de vista, es parla d'emigració (una persona parteix d'una zona concreta) o d'immigració (quan hi arriba) per referir-se al mateix moviment.
El volum d'una població concreta no depèn únicament de la relació entre natalitat i mortalitat. Les societats són obertes i dinàmiques, per tant poden créixer o decréixer en funció de la migració.
El moviment migratori donada l'estructura política, permet concreta un punt de partida, d'on s'emigra, d'on la persona és considerada emigrant, hi un destí, on s'immigra. El conjunt de moviments migratoris es concreta politicament en Migracions internacionals.
A la destinació, la persona és considerada immigrant, el qual pot variar en funció de les característiques de la població i les seves necessitats.
Les migracions per elles mateixes no són bones ni dolentes, sinó que el resultat dependrà de l'ús que se’n faci, de la capacitat d'acollida del país o regió i de la manera com els immigrants s'integrin al cos social on arriben.

No hay comentarios:

Publicar un comentario