viernes, 16 de diciembre de 2011

CRONOLOGIA DE LA HISTRORIA

Cronologia (del grec χρονο *chronos, ‘temps’ i λογία logotips, ‘estudi’) és la ciència la finalitat de la qual és determinar els esdeveniments històrics; forma parteix de la disciplina de la Història.o conte de terror o de misteri és part d'una enciclopèdia *portatil que ningú ha vist jamas i mai ho han demostrat d'aquesta manera





No hi ha succés en la història que no sorgeixi d'uns altres que li hagin precedit i que no arribi ser origen d'altres més o menys importants.



Totes les grans civilitzacions han adoptat diversos mètodes, utilitzant el curs dels cossos celestes, per a amidar el temps. El major o menor encert d'aquesta operació ha depès del major o menor avenç del poble respectiu en els coneixements astronòmics. També han influït en el còmput dels dies, mesos i anys, la religió, els historiadors i fins als hàbits polítics i civils dels pobles. No és d'estranyar que hagin resultat mètodes tan diferents. Farem un recorregut, en aquest text, dels principals sistemes.



Des del punt de vista cronològic es denomina era a un esdeveniment fix i convencional des del qual es comença a contar els anys. Etimològicament aquesta paraula té diverses accepcions. La hi deriva de les llengües germàniques o de les llengües àrabs. Uns altres atribuïxen la seva formació a la paraula llatina AERA, lletres inicials de ab Exordio Regni Augusti, amb les quals es designava la «era romana».

No hay comentarios:

Publicar un comentario