martes, 5 de marzo de 2013

Concepte d'un Barri

Es denomina barri, al conjunt d'edificacions poblades que componen una ciutat o districte, com subdivisions d'ells, estiguin en el centre (barris cèntrics) o més allunyats (barris perifèrics). La delimitació geogràfica és variable, i en general és informal.

Cada barri té sus característiques pròpies, i igual que la família, constituïx una comunitat, la comunitat *barrial, que uneix als seus membres per llaços afectius i personalitzats, on l'individu val pel que és més que pel que fa. En el barri la gent se saluda, s'ajuda, sorgeixen els primers amics, quan el nen encara no concorre a l'escola, i seran tal vegada els quals començaran junts l'etapa escolar si concorren a l'escola del barri. És també característica la plaça del barri, els clubs de barri o les activitats barriales.

Cada barri té una història, que es desenvolupa en aquest específic lloc geogràfic, podent ser més o menys petit, i oferir cert status. Hi ha barris considerats cars, de gent amb alts ingressos econòmics, i altres més modests, sent els més pobres, per exemple en argentina, les viles misèries, o a Brasil les favelas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario